Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

αναζητούν σπάνια μπαλάκια του γκολφ στον βυθό λίμνης


Δύτες βουτάνε στη λίμνη Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας για να εντοπίσουν στον πυθμένα της περίπου 20 σπάνια μπαλάκια του γκολφ που άνηκαν σε έναν διάσημο σκωτσέζο παίκτη του 19ου αιώνα.

Οι ασυνήθιστοι αυτοί «θησαυροί» - καθώς αποτελούν αντικείμενο του πόθου για φανατικούς συλλέκτες που διατείθενται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους αποκτήσουν - βρίσκονται στον βυθό για πάνω από 120 χρόνια. Ανήκαν στον Ολντ Τομ Μόρις, έναν από τους θρυλικούς πρωτοπόρους του αθλήματος, ο οποίος προπονούνταν σε μια παρόχθια περιοχή. 
 
Ιρλανδία: αναζητούν σπάνια μπαλάκια του γκολφ στον βυθό λίμνης 
 
Ο διάσημος Σκοτσέζος είχε κληθεί το 1891 από τον ιρλανδό ευγενή Λόρδο Λάιτριμ, φανατικό οπαδό του γκολφ, προκειμένου να σχεδιάσει αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Γήπεδο Ροσαπένα, ακριβώς δίπλα στη λίμνη.

«Γνωρίζουμε ότι ειναι σαν να ψάχνουμε βελόνα στα άχυρα, αφού η λίμνη αυτή είναι από τις πιο βαθιές της Ιρλανδίας», τονίζει ο επικεφαλής της επιχείρησης, δύτης Γκας Ο' Ντρίσκολ, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως «αν καταφέρουμε να τις βρούμε, όλη μας η προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο, αφού μετά θα πωληθούν σε δημοπρασίες έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου