Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στόχος η προμήθεια 60.000 τόνων ελληνικού κριθαριού από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία


Eλληνικό κριθάρι σε μια ποσότητα 60.000 τόνων αποκλειστικά από την ελληνική παραγωγή-αγορά επιδιώκει να προμηθεύεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή μπύρας, εντός της επόμενης τριετίας η “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”.

Σήμερα η εταιρία προμηθεύεται 18.000 τόνους κριθαριού με συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας, έχοντας συμπράξει με Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και εμπόρους, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα η “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” έχει δημιουργήσει και 4 πειραματικούς αγρούς, όπου διερευνά τα είδη ποικιλιών κριθαριού με τις μεγαλύτερες στρεμματικές αποδόσεις και την καλύτερη αντοχή στις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση έχει τρεις παραγωγικές μονάδες στη χώρα μας (Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη) με 1.200 εργαζόμενους και μέτοχο σε ποσοστό 98% την Heineken International (το υπόλοιπο 2% έχουν Έλληνες μέτοχοι).

Η εταιρεία προχωρά στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της, ύψους 20 εκατ. Ευρώ, για το 2011. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες στη Θεσσαλονίκη, η εταιρία σκοπεύει να εμπλουτίσει περαιτέρω τα 25 brands, τα οποία παράγει ή διαχειρίζεται στη χώρα μας, καθώς ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει άλλα δύο.

Η “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” διέθεσε πρόσφατα την νέα μπύρα “BIOS” (από πέντε δημητριακά), καθώς και την Amstel Premium Pils, ενώ έγιναν μεταβολές και σε συσκευασίες της Heineken.

Στον εξαγωγικό τομέα, η επιχείρηση πωλεί προϊόντα της σε 30 ξένες αγορές, με τζίρο, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 8-10% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

Ωστόσο η “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” εντός Ελλάδος είναι “αντιμέτωπη” με την υποχώρηση των πωλήσεων όλου του κλάδου, που ποσοστιαία το 2010 κυμάνθηκε στο 8-10%.

Για την τρέχουσα χρήση, ο κλάδος εισέρχεται στην “θερμή” περίοδο του καλοκαιριού, όπου οι πωλήσεις μπύρας αυξάνονται, αλλά την ίδια στιγμή εκτιμάται ότι έχει περιοριστεί η κατανάλωση εκτός σπιτιού, η οποία αντιπροσωπεύει το 60-65% του κύκλου εργασιών της αγοράς.

πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=111271275

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου