Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αδυνατίστε με μπύρα


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκύπτει μία μελέτη που μας ενημερώνει για τις ευεργετικές ιδιότητες, μίας μέχρι πρότινος, «ένοχης» τροφής.

Η αλήθεια είναι, πως όλες οι τροφές είναι χρήσιμες για τον οργανισμό. Απλά χρειάζεται προσοχή, όσον αφορά στην ποσότητα που καταναλώνουμε.

Μια νέα έρευνα από την Ισπανία, έρχεται να «απενοχοποιήσει» τη μπύρα, που την έχουμε συνδέσει με τη γνωστή «μπάκα» των αντρών. Σύμφωνα με τη μελέτη, εκτός της βοήθειας που προσφέρουν δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα, στο αδυνάτισμα, μειώνουν επίσης τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης.

Η μελέτη, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη. Οι ερευνητές εξήγησαν, πως η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία, με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.

«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».

διαβάστε όλο το άρθρο της Σοφίας Κουραπίδη: http://www.atticapress.gr/attica/index.php?option=com_content&view=article&id=1273:2011-06-21-09-55-26&catid=68:kalizoiar&Itemid=124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου