Θα χρειαστείτε:
500 γρ. γίγαντες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.τ.σ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτάκι μπύρα
1 κ.τ.σ. ζάχαρη μαύρη
4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.τ.σ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτάκι μπύρα
1 κ.τ.σ. ζάχαρη μαύρη
4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τους γίγαντες για 30' ώσπου να μαλακώσουν.Με μια κουτάλα τους στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε με τη μπύρα και τη ζάχαρη.
Σε 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15'.
Περιχύνουμε με την σάλτσα τους γίγαντες και ψήνουμε για 30' σε υψηλή θερμοκρασία.
http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/229949/Default.aspx
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου