Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Corfu Real Ale από Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία


"Στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, ανάμεσα σε εκπληκτικές παραλίες και τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλους, συντελείται μια προβιομηχανική επανάσταση στην εγχώρια ζυθοποιία".

«Όχι άλλη κονσέρβα!». Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο ο Σπύρος Καλούδης ξεκίνησε προ ολίγων ετών ένα τολμηρό εγχείρημα: να φτιάξει από το μηδέν μια μικροζυθοποιία, η οποία δεν θα παράγει ένα ακόμα βιομηχανικό προϊόν, αλλά μια μπύρα που θα διατηρεί όλες τις βιταμίνες, όλα τα θρεπτικά συστατικά και όλα τα γευστικά και αρωματικά εκείνα στοιχεία που την έχουν καταστήσει το πλέον δημοφιλές ποτό από τα βάθη της αρχαιότητας ως σήμερα: με άλλα λόγια, αληθινή μπύρα ή, όπως αποκαλείται διεθνώς, Real Ale.

«Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική» υπογραμμίζει με χιούμορ ο Σπ. Καλούδης. «Σήμερα συντελείται διεθνώς μια επανάσταση στον χώρο της μπύρας. Ξεφεύγουμε από την κονσέρβα και πάμε στο φυσικό προϊόν: τις αφιλτράριστες κι απαστερίωτες μπύρες».
Τι σημαίνει αυτό; Ο Σπ. Καλούδης εξηγεί: «Real Ale σημαίνει αληθινή μπύρα. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι όλες οι βιομηχανίες διακατέχονται από ευγενή διάθεση να παράγουν τους ζύθους τους με αγνές πρώτες ύλες και με παραδοσιακό τρόπο, στο τέλος τις υποβαθμίζουν, διότι τις κονσερβοποιούν, προκειμένου να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής»... διαβάστε όλο το κείμενο στο : http://www.beer-pedia.com/news/news_greece_corfu_real_beer.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου